Despre mine


In fața hârtiei albe, ne întrebăm de ce vrea Dumnezeu tot ce e mai bun de la noi. De ce nu ne lasă și nouă un dram de frumusețe si fericire aproape. Poate pentru că ne iubește prea mult, ne încearcă în atâtea feluri. Noi putem să ne rugăm doar, zicând : Domnul a dat, Domnul a luat.

Iata, pe scurt, cele trăite de Denis Serban Buzdugan, in cei doar încă neîmpliniți 6 (șase) ani ai săi de viață, așa cum sunt ele relatate și pe blog.

În 2008 a suferit prima operație pe creier la spitalul din Tg.Mureș, operație urmată de altele trei în aceeași clinică, întrucât apăruseră complicații. Operația de extirpare a tumorii a durat 7 ore. După o spitalizare de opt săptămâni, medicii l-au externat pe copilul nostru, care nu de mult  împlinise doi ani.

La controlul periodic din 04.06.2010 s-a văzut că tumora a recidivat. Singura soluție : o alta operație. Doar că acum medicii din România nu dispuneau de aparatura necesară unui rezultat optim.

Așa ca am ajuns la Hannover. După luni intregi, în care doar minunea de copil și încurajările celor pe care-i știam și ale celor pe care i-am știut de atunci încoace ne-au fost imboldul de a reuși să strângem cei 40.000 euro necesari intervenției in Germania. Și a fost salvatoare. Băiatul nostru s-a recuperat rapid și ne-am întors normali și fericiți acasă.

Numai că fericirea a durat doar doi ani. In urma examinării periodice de la Institutul din Hannover, povestea părea că se termină din nou pentru noi trei. Un cheag s-a instalat lângă nervul optic din nou. ”Ich bin nicht zufrieden!…” (”Nu sunt mulțumit!”), a exclamat siderat de noua încercare, Profesorul Fahlbusch. Nici măcar el nu se aștepta la asemenea dezastru, întrucât la controlul anterior sugerase șanse de doar 15% pentru refacerea tumorei. Și doar in teorie, întrucât din vasta sa experiență practică, așa ceva nu se mai întâmplase celor pe care îi tratase domnia sa. Nici noi nu eram mulțumiți. Insă oamenii fac tot ce pot. De restul se ingrijește Dumnezeu.

Iremediabil, fără nici o urmă de îndoială, trebuie să trecem din nou prin calvarul unei operații pe creier. Și nu doar atât : cumplita alergătură pentru banii necesari intervenției, care acum însumează 23.000 euro. Doar atât de data aceasta, căci medicul a renunțat la a mai primi onorariul său. Numai că, deși avem slujbe, deși nu ne dorim să stăm ”la mila altora”, trebuie din nou să apelăm la ajutorul celor din jur. Suntem in stare și deja în mare măsură am și făcut-o, să renunțăm la viața noastră pentru cea a copilului nostru. O facem conștienți că oricare părinte ar face la fel, oricare părinte și-ar dori să nu treacă prin ce trecem noi și oricare om poartă în suflet speranța de mai bine. Vrem doar să putem ajunge să vedem în viitor.

Fiecare dintre noi are o cruce de dus. A noastra are termen pe 27 iulie 2012. Timpul nu prea este de partea noastră, însă suntem siguri că vom avea și de aceasta dată sprijinul celor din jur si puterea de la Dumnezeu, să-l avem pe Denis Șerban lângă noi sănătos și foarte vesel.

Vă mulțumim din inimă !

15 răspunsuri la Despre mine

  1. Pingback: Va salut | DennisBuzdugan's Blog

  2. Pingback: Sa-l ajutam pe Dennis! - adiBontea.com

  3. Cristina zice:

    O SA TE AJUTAM TOTI SANT SIGURA ,SI SIGUR O SA FI BINE
    FI-TI TARI ,

  4. bindila carmen zice:

    Am vorbit cu preotii din Filea, Deda , Rusii-Munti, Morareni si Bistra sa faca o colecta in 2-3 duminici dupa slujba si fiecare sa dea cat poate. Dumnezeu sa ne ajute sa putem strange banii pentru operatia lui Denis!!!!!!!!!

  5. andreeacodruta zice:

    Sper sa reusesti sa aduni banii cat mai repede sant alaturi de voi . Iti doresc numai bine si sanatate !

  6. Silvana si Anca din Tg. Mures zice:

    Sa va ajute Dumnezeu, trebuie sa fiti tari si sa CREDETI CU ADEVARAT CA TOTUL VA FI BINE SI CA DENIS SE VA VINDECA!
    Are nevoie de gandurile voastre de incredere si speranta!
    Maine vom trece si noi pe la banca Transilvania Tg. Mures si vom depune o micuta suma, atat cat ne putem permite noi, insa sunt din toata inima noastra!

    Cu mult drag, Silvana, mama a trei copilasi. Doamne ajuta!

  7. carmina zice:

    offfffff ce frumusete de baiat,o sa incerc sa ajut si eu,pupici

  8. Criss zice:

    Totul o sa fie bine! Trebuie sa aveti incredere si sa ganditi pozitiv! Cu ajutorul tuturor celor care binevoiesc sa doneze cat isi permit, Denis se va face bine!

  9. nana zice:

    O SA VEDETI CA TOTUL O SA IASA BINE .!SUNTETI DEOSEBITI SI AVETI UN MICUT DEOSEBIT SI TREBUIE SA FIE BINE .NE DORIM DIN TOT SUFLETUL SA SE ADUNE BANII !!!!!! VA IUBIM SI NE GINDIM TOT TIMPUL LA VOI

  10. diana baki din reghin zice:

    doamne fa o minune in viata acestui ingeras .DE indata ce am vazut la televizor acest caz am bufnit in plins si am inceput sa ma rog la DUMNEZEU si eu am o fetita de 4 ani .DUMNEZEU sa lucreze la acest caz ma rog in continoare pentru ingerasul vostru.sa va ajute dumnezeu…sanatate multa

  11. amalia zice:

    Dennis imi pare foarte rau de tine esti un ingeras de copil,asta seara am vazut pentru prima oara reportajul cu tine pe internet si cazul tau ma impersionat foarte mult iti promit xa o sa fac tot posibilul ca sa te ajut o sa vorbesc cu toti prietenii mei ca sa te ajutam sa te faci bine si dumneavoastra parintii lui Dennis fiti puternici ca sa puuteti fii aklaturi de copilul dumneavoastra va pup si va stimez

  12. ioana zice:

    Draga Oana va cunosc de cand stateati in dacia….de fiecare data cand mergem la sirius punem in urna cat putem …fii puternica..si ai incredere in D-zeu ca o sa fie totul bine!

  13. Ilona zice:

    Draga Oana,

    esti o femeie puternica si trebuie sa fii si mai puternica pentru perioada grea ce va urma. Am si eu doi baietei, cel mare fiind de varsta lui Dennis.
    Numai un parinte stie ca e cel mai dureros lucru sa iti stii copilul bolnav si sa nu ai resursele necesare sa il ajuti. Dar bunul D-zeu ajuta pe toata lumea si trebuie sa aveti incredere ca totul va fi bine. Trimit linkul cu blogul lui Dennis tuturor cunoscutilor si voi imprima cateva afise pe care le voi pune in locuri publice.
    Multa bafta si sanatate!

  14. any zice:

    Salut Oana, ma bucur tare mult pt vestile bune, acuma iti tinem pumnii si ne gandim la tine (eu si toti prietenii mei) ca Denis sa treaca cu bine peste operatie.
    Capul sus si multa bafta!!
    Sa va ajute D-zeu.Toata stima pt ce ai reusit sa faci pt copilul tau intr-un timp atat de scurt.
    Pupici sa te asteptam cu vesti bune:)

Lasă un comentariu